петък, 23 януари 2015 г.

Текстописецът на английски хитове Васил Юруков с дебютна книга на български език


Как се чувстваш с издаването на дебютната си книга?

Щастлив и развълнуван. Това е един проект, който съчетава нещо старо и започването на нещо ново. Много съм развълнуван от предстоящата премиера.

Защо „Среднощни приказки“?

Защото за мен вечер и през нощта приказките се сбъдват, както и много други неща… Но нека оставя читателите сами да интерпретират заглавието по свой начин.

Ще споделиш ли нещо любопитно за книгата си, което читателите не знаят?

Тъй като аз вярвам, че няма нищо случайно в живота на човек и всяко нещо се случва с причина, книгата ми получи регистрация в Националния регистър на издадените книги в България точно на рожденният ми ден. Чувствам я като мое дете, с което ще споделяме една рожденна дата. Другата случайност е, че книгата съчетава в себе си две начала на два различни етапа от моя живот. Преоткриването на себе си и на хората около мен.

От какво се вдъхновяваш? Как и кога започна да пишеш?


Аз съм емоционална личност, която изпитва нужда да споделя и изразява чувствата и емоциите си върху белия лист. Започнах да пиша стихове и текстове за песни от ученическите си години, както и различни жанрове в прозата на различни езици.
Сега се вдъхновявам от случващото се около мен, както и от случващото се около близките ми хора и една драматична, недоизживяна любов, но за това преживяване винаги ще бъда изключително благодарен на съдбата за срещата ми с този човек. Хората, които ме познават, виждат промяна в мен и в творчеството ми след това.

Има ли автори, които са повлияли на творческото ти развитие?

Васил Юруков
Да, повлияли са не само на творческото, а и на личностното ми развитие. Това са Братя Грим, защото човек винаги трябва да пази детето в себе си живо, Джак Лондон, Паулу Коелю, Стивън Кинг, Стефани Майер, а от българските: Димчо Дебелянов, Иван Вазов, П.Р. Славейков и много други.

В книгата ти има стихове и на английски език. Защо?

Аз уча английски от 6 годишен и контактувам с англоговорящи приятели. Поради това понякога мислите ми идват често пъти първо на английски и след това превеждам текста на български. Тъй като родния ми език е български и реших първата ми книга да е основно на майчин език, но мисля втората да я направя изцяло на английски език, тъй като съм мотивиран да се развивам не само в България, защото когато до нас има силни хора, те увеличават желанията и мотивацията ни. А когато човек е щастлив, иска да даде най-доброто от себе си, за да се чувства удовлетворен.
  
Ти си човек, който не афишира постиженията си извън България, за които знаят само твоите приятели. Би ли споделил с читателите кои са те?

Печелил съм няколко конкурса за текстове на песни на една известна холандска метъл банда, както и на една много популярна американска певица. Писал съм текстове за песни на филми в продължение на една година. Също така съм и един от малкото български творци, които са били излъчени в американско радио в прайм таймът им (централна емисия) 8 PM тяхно време (20 ч.).  В България за тези постижения не говоря, поради жълтите свободни съчинения на някои медии, в които не искам да имам участие.

Чувстваш ли се реализиран?
Васил Юруков


Да, чувствам се реализиран в настоящия момент, но според мен човек винаги трябва да има мечти, които да иска да реализира за в бъдеще. Имах мечта, която беше да издам една книга, но тази мечта се умножи и сега искам да издам много книги, тъй като смятам, че имам какво още да дам на хората. Също така възнамерявам да се реализирам и на едно друго поприще, но кое, ще запазя в тайна на този етап. А и все пак човек се усъвършенства и реализира цял живот.

Благодаря ти за откровението! Пожелаваме ти нови творчески успехи.

Благодаря ти за прекрасното интервю. Тъй като аз винаги съм директен и искрен, искам да пожелая и споделя на всички читатели следните неща: Поради неприятните емоции изживяни наскоро със С.Д. открих две неща: човек трябва да вярва на интуицията си и че щастието е вътрешно състояние на духа, както и че трябва да намери вътрешния си мир и център. Вярвайте в себе си и бъдете здрави!